Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Без яєць: готуємо глазур для паски, яка не тріскається

У дитинстві ви, напевно, об’їдали з вершечка паски усю смачну глазур, а решту доїдали вже менш швидкі ваші родичі. Дійсно, солодка та запашна глазур дуже подобається дітям та дорослим. Але як приготувати її так, щоб вона не осипалася й не блякла?

Вже є рецепт такої глазурі та Інформатор ділиться з Вами ним.

Інгредієнти:

  • Цукор – 1 склянка
  • Желатин – 1 ч. л
  • Сік лимонний – 2 мл
  • Вода – 6 ст. л
  • Ванілін – за смаком

Спосіб приготування:

Залийте желатин водою, як написано в інструкції, залиште набухати.

У каструлі змішайте цукор, ванілін та воду. Поставте на повільний вогонь. Варіть суміш доти, доки цукор не розчиниться. Суміш краще постійно помішувати.

До цукрового сиропу додайте желатин, перемішайте. Збийте суміш міксером, поки вона не стане білою та пишною. Додайте кілька крапель лимонного соку.

Кількістю глазурі, що вийшла, можна покрити від двох до чотирьох пасок (залежно від їх розміру).

Раніше ми розповідали, як приготувати сирну паску з мармеладом. Писали, як приготувати крафіни з корицею та як приготувати закарпатські булочки з салом.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Євгенія Глубінок

Нагору