Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Закарпатська випічка: готуємо булочки з салом

Правильно їх називати шкваркові поґачі, адже в тісто вмішується чимала кількість свинячого смальцю. Ці булочки не десертні, їх можна подавати замість хліба.Прямокутні або круглі, доволі ситні, ніжні та пишні — так про поґачі пишуть у збірці забутих страв «Ковчег смаку Україна». Треба сказати, що смалець або шкварки — частий інгредієнт у випічці Закарпаття.

Продукт був порівняно недорогим, тому часто ставав інгредієнтом у тісті, – пише Інформатор.

Інгредієнти:

  • Борошно – 1 кг
  • Дріжджі
  • Яйця – 4 шт.
  • Сало – 700 г
  • Сіль
  • Перець
  • Кмин
  • Сметана й кефір у пропорції 1:1.

Спосіб приготування:

На один кілограм борошна брали 700 г сала. Сало перемелювали, топили та ділили на 4 частини. До борошна додавали дріжджі, 4 яйця, сіль, перець, кмин та сметану й кефір у пропорції 1:1. Коли тісто було замішано, його залишали на 2-3 години.

Потім тісто треба розкачати й викласти шар перебитих у блендері шкварок, скласти тісто конвертом і повторити так чотири рази. У теперішніх умовах поґачі печуться в духовці, розігрітій до 180 градусів, 40-45 хвилин.

Раніше ми розповідали, як приготувати салат з оселедця без яєць та майонезу. Писали, як приготувати суп зі шпротами та як приготувати кунжутне бурфі.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Євгенія Глубінок

Нагору