Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Свято у пост: готуємо салат з оселедця без яець та майонезу

Великий пост триває сім тижнів. Але маленькі свята у нашому житті ніхто не скасовував. І якщо день народження ваш чи вашої близької людини припав саме на цей період, постає питання: “Що приготувати на святковий стіл?”

Інформатор пропонує зробити салат з оселедця, адже рибу по особливих випадках їсти у пост всеж дозволяється.

Салат з оселедця

Продукти

  • філе слабосолоного оселедця – 3 шт.
  • відварена картопля – 4 шт.
  • солоні огірки – 2 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • кріп – пучок

Для маринаду цибулі:

  • яблучний оцет – 1 ст.л.
  • вода 1 ст.л.
  • цукор – 1/2 ч.л.

Для заправки:

  • соняшникова олія – 3 ст.л.
  • лимонний сік – 1 ст.л.
  • гірчиця столова – 1 ч.л.
  • чорний мелений перець – дрібка

Приготування

  1. Цибулю нарізаємо півкільцями, вливаємо оцет, додаємо дрібку цукру, перемішуємо і залишаємо маринуватися на 10 хвилин.
  2. Відварену картоплю, солоні огірочки та філе слабосоленого оселедця нарізаємо кубиком і перекладаємо в салатник. Туди ж відправляємо, промариновану цибулю і дрібно нарізаний кріп. Картоплю, до речі, можна запекти і в духовці, у фользі – ще смачніше вийде!

    3. Для заправки змішуємо олію, лимонний сік, столову гірчицю і чорний мелений перець. Солі не потрібно, в оселедцях і огірках вже достатньо солі. Для більшої свіжості можна злегка присипати зеленою цибулею. Все добре перемішуємо і можна відразу подавати до столу!

Раніше Інформатор писав про те, як приготувати вегетаріанський бургер та про те, як зробити медові мафіни.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору