Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

“Ця справа більше, ніж моє життя”: у Дніпрі вивели з коми керівницю пошуковців “Антарес”

26 березня, на деокупованій території в Харківській області спрацювала розтяжка. На ній підірвалися 52-річна керівниця рятувально-пошукову групу “Антарес” Лариса Борисенко з Павлограду та її 19-річний напарник. У дніпровській лікарні імені Мечникова повернули жінку “з того світу”.

Повідомляє Інформатор з посиланням на пост Сергія Риженко.

Спочатку Лариса почула попереджувальний сигнал, а потім полум’я та вибух. З великою крововтратою, в комі була евакуйована до лікарні Мечникова та госпіталізована в реанімацію. Жінка отримала множинні осколкові поранення, опіки на нозі, пошкоджено судини нижніх кінцівок. Її гемоглобін ледве досягав позначки 17.

“Я знаю, ця справа більше, ніж моє життя. Ми все на світі переживемо”, – зараз каже Лариса.

Лариса Борисенко з 2013 року займається пошуком зниклих безвісти в складі організації “На щиті”. З 2017 року очолює, займаються пошуком тіл загиблих і зниклих безвісти.

“28 березня, під ранок екстубована (знята з апарата ШВЛ), почала тихенько розмовляти. Вражає її холодна витримка, жадоба до життя та до справи, яка так необхідна для всіх українців – пошук загиблих та безвісті зниклих героїв.

Напарник Лариси В’ячеслав отримав множинні осколки, поранення верхніх і нижніх кінцівок. Знаходиться в травматології, стан середньої важкості.

Раніше Інформатор писав про те, що Дніпровські лікарі дістали кулю з шиї бійця. Також ми писали про те, що у Мечникова врятували шахтаря з Дніпропетровської області.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

Нагору