Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

У Дніпрі рятують вчителя, обличчя якого розірвало снарядом

Жертвами російської агресії в Україні часто стають не військові, а мирні мешканці, які просто опинилися під черговим обстрілом. Їх скалічені тіла рятують у Дніпропетровській обласній клінічній лікарні імені Мечникова. Зараз там лікують 53-річного вчителя з Краматорська.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Генерального директора цього медичного закладу Сергія Риженка, 53-річному Володимиру, вчителю з Краматорська, вибухом снаряда розірвало обличчя. Чоловік нічого не пам’ятає окрім страшного звуку.

Першу допомогу надали у місцевому медичному закладі. Потім привезли прямо до операційної зали лікарні імені Мечникова. Діагноз: “Опіки дихальних шляхів. Проникаюче поранення грудної клітини зліва, поранення черевної порожнини, ампутована кисть лівої руки”
Постраждалий був на ШВЛ, в реанімації під наглядом анестезіологів, хірургів, травматологів.
Оперував травмованого лікар Сергій Тимчук, забувши про те, що він не звичайний хірург, а директор. Він по частинах складав поранене обличчя, від якого майже нічого не залишилося.  Але, як пише Сергій Риженко: “генералів” в Мечникова немає. Всі, день за днем, місяць за місяцем займаються самими важкими пораненнями”.
Попереду реконструкція обличчя та шанс врятувати зір.
Мріє чоловік тільки про одне – мати свободу для наступних поколінь…

Раніше Інформатор писав про те, що Дніпровські лікарі дістали кулю з шиї бійця, та про те, що у Дніпрі врятували 21-річного спортсмена, який обороняв Донеччину.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору