Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Готуємо крафіни з корицею: альтернатива паскам на Великдень

Пухкі, солодкі, з цукром і корицею — крафіни стануть чудовою альтернативою великоднім паскам. Готувати швидше, а насолоди не менше. Використовуйте листкове тісто, цукор і корицю.

Рецепт крафінів знадобиться тим, у кого мало часу, а от випічку на великодній стіл поставити хочеться, – пише Інформатор.

Інгредієнти:

  • Листкове тісто – 500 г
  • Олія соняшникова рафінована – 1 ст. л
  • Масло вершкове – 6 ст. л
  • Цукор – 100 г
  • Кориця мелена – 1/2 ст. л
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Молоко  -1 ст. л

Спосіб приготування:

Змастіть форми для кексів олією. Розігрійте духовку до 180°С. Змішайте цукор з корицею.

Розморозьте і розкачайте листкове тісто в тонкі пласти. Змастіть їх розм’якшеним вершковим маслом, зверху рівномірно посипте цукром із корицею.

Закрутіть їх у щільні рулети, потім розріжте вздовж, щоб вийшли 4 джгути. В свою чергу джгути скрутіть і викладіть у форму для кексів.

Збийте яйце з молоком і змастіть цією сумішшю за допомогою кулінарного пензлика крафіни. Випікайте підготовлені крафіни 35-40 хвилин. Дістаньте і охолодіть, потім вийміть із формочок. За смаком можна потрусити цукровою пудрою.

Раніше ми розповідали, як приготувати булочки з салом. Писали, як приготувати салат з оселедця без яєць та майонезу та як приготувати печінковий торт зі свинячої печінки.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

 

Нагору