Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Корисно та смачно: готуємо печінковий торт зі свинячої печінки

Подати до святкового столу свинячу печінку? Але ж у якому вигляді? Все дуже просто! Печінковий тортик — найкращий варіант подачі корисного продукту!

Класичний рецепт печінкового торта зі свинячої печінки вже перед вами! – пише Інформатор.

Інгредієнти:

Для тіста

  • Борошно пшеничне – 100 г
  • Печінка свиняча – 500 г
  • Молоко – 125 г
  • Розпушувач – 3 г
  • Сіль – 7 г
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Олія соняшникова – 45 г

Для начинки

  • Майонез – 100 г
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Часник, зубчики – 2 шт.
  • Олія соняшникова – 45 г
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Для прикрашання

  • Плавлений сир – 1 шт.
  • Кріп, пучок
  • Цибуля зелена – 1 шт.

Спосіб приготування:

Зніміть з печінки всі плівки, розріжте та подрібніть у блендері або пропустіть через м’ясорубку. Залиште в окремій мисці.

Помийте та обсушіть всю зелень. Подрібніть її. Звільніть від шкірки цибулю та часник. Цибулю наріжте дрібними шматочками, часник натріть на дрібній тертці або пропустіть через прес. Очистіть моркву та натріть на тертці.

Відміряйте молоко та борошно. Підготуйте спеції та розпушувач.

Яйця помийте та обсушіть. Розбийте їх у миску з перемеленою печінкою.

Поступово введіть у миску із фаршем борошно з розпушувачем. Постійно помішуйте масу. Радимо використовувати дерев’яну паличку або ложку.

Додайте в миску рослинну олію. Добре розмішайте тісто.

Підберіть сковорідку такого розміру, яким ви бачите ваш майбутній торт. Печінковий фарш налийте ополоником на суху, добре розігріту сковороду. Смажте на середньому вогні, доки млинець не змінить червонуватий колір на коричневий. Перевертайте млинці дерев’яною або силіконовою лопаткою. Викладайте на пласке блюдо один на одного.

Підсмажте всі млинці. Залиште їх на окремому блюді та починайте готувати начинку.

Розігрійте трохи рослинної олії на сковорідці та обсмажте в ній цибулю й моркву. Обсмажені овочі викладіть у глибоку миску.

У чашці або мисці змішайте майонез та часник. Поперчіть та посоліть суміш.

Підберіть блюдо для сервірування печінкового торта. Викладіть млинець на блюдо, змастіть майонезом з часником та викладіть на нього трохи начинки з моркви та цибулі. Накрийте зверху наступним млинцем, змастіть майонезом, покладіть начинку. Повторіть процедуру з усіма іншими млинцями.

Натріть плавлений сирок на грубій тертці, прикрасьте зверху тортик та додайте трохи подрібненої зелені. Подавайте страву охолодженою!

Раніше ми розповідали, як приготувати кунжутне бурфі. Писали, як приготувати хруставки зі сливовим варенням та як приготувати пиріг з моцарелою.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

Нагору