Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Смачна закуска з лаваша: готуємо пиріг з моцарелою

Для цього рецепту треба обрати моцарелу, бо вона добре тягнеться та чудова на смак. Проте ви можете обрати й інші види сиру — чудово підійде адигейський, сулугуні або осетинський. Замість кефіру можна обрати йогурт або сметану будь-якої жирності. У якості зелені можна використовувати петрушку, кріп, шпинат або базилік.

Простий пиріг з лаваша з улюбленим сиром стане чудовим варіантом перекусу на роботу чи в дорогу, – пише Інформатор.

Інгредієнти:

  • Тонкий лаваш – 200 г
  • Моцарела – 300 г
  • Кефір – 150 мл
  • Яйце куряче, велике – 2 шт.
  • Зелень – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Олія – за смаком

Спосіб приготування:

Збийте яйця з дрібкою солі в глибокій ємності до пишної піни.

Додайте до яєць кефір та збийте до однорідності.

Сир натріть на середній тертці, руками нарвіть зелень та змішайте її з сиром. Розділіть начинку на 3 рівні частини.

Застеліть змазану олією форму листом лаваша, викладіть сир із зеленню. На бажання можете додати паприку, базилік, орегано та інші улюблені спеції. Накрийте другим листом лаваша, знову викладіть начинку та влийте половину яєчно-кефірної суміші. Повторіть цю дію, зверху накрийте останнім шаром лаваша та залийте яєчно-кефірною сумішшю.

Поставте пиріг у розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин.

Раніше ми розповідали, як приготувати овочевий борщ з маринованими грибами. Писали, як приготувати салат з грибами, бобами і йогуртовою заправкою та пиріг із замороженини ягодами на сковороді.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

 

Нагору