Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Готуємо салат з грибами, бобами і йогуртовою заправкою

Ситний, смачний і ароматний — це салат з квасолею, кукурудзою і грибами. Додавання улюбленого сиру і яєць значно урізноманітнює його смак. А ще такий салат може стати святковою стравою, наприклад, на Великдень,

За бажанням можна замінити смажені печериці на мариновані. Тоді просто злийте рідину і наріжте гриби пластинками, – пише Інформатор.

Інгредієнти:

  • Квасоля біла консервована – 200 г
  • Печериці – 200 г
  • Кукурудза консервована (банка) – 0.75 шт.
  • Твердий сир – 200 г
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Цибуля біла салатна – 1 шт.
  • Грецький йогурт – 2 ст. л.
  • Французька гірчиця – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Кріп сушений – 1 ч. л.
  • Оливкова олія – 1.5 ст. л.

Спосіб приготування:

Спочатку зваріть яйця круто, тобто залиште їх в киплячій воді приблизно на 10 хвилин з моменту закипання. Після закінчення цього часу очистіть їх від шкаралупи, наріжте кубиками і покладіть у велику миску.

Злийте консервовану кукурудзу (150 гр) і квасолю від розсолу. Додайте до яєць.

Гриби помийте, очистіть (якщо великі) і наріжте пластинками. Обсмажте на олії протягом 15 хвилин. Відкладіть і дайте остигнути, потім додайте до решти інгредієнтів.

Сир наріжте малими кубиками. Можна взяти гауду або едам. Перекладіть в миску.

Білу цибулю помийте, обсушіть і дрібно наріжте. Додайте в салат. Посоліть і поперчіть салат, перемішайте інгредієнти.

На завершення змішуємо натуральний йогурт з гірчицею і сушеним кропом. Цим соусом заливаємо всі інгредієнти і ретельно перемішуємо. Відставте в холодильник принаймні на годину перед подачею. Смачного!

Нагадаємо, як приготувати заливний пиріг з рибою. Писали, як приготувати гречані вареники з сиром та як приготувати угорські гомбовці.

Дізнавайтесь головні новини Кривого Рогу та України першими на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг

Євгенія Глубінок

Нагору