Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Пакунків малюка у Дніпропетровській області вистачить до літа: що будуть робити далі

“Пакунок малюка” – одна з затребуваних новацій для родин, які стають батьками. Уряд виділяє значний обсяг коштів на його закупівлю. Зокрема, у бюджеті на 2023 рік закладено 1,43 мільярда гривень на закупівлю “пакунків”.

Про це повідомляє Інформатор за посиланням на Дніпропетровську обласну державну адміністрацію.

Медичні заклади по всій країні забезпечено запасами “пакунку малюка” в середньому до кінця червня. Адже станом на 1 січня на складах зберігалося 21,7 тисячі пакунків малюка. З 1 січня по 15 березня 2023 року разом було видано 7 тисяч пакунків. Залишки “пакунків” на складах у регіонах станом на сьогодні складають ще 14,7 тисячі, тобто з поточним рівнем використання в обсязі 3,5 тисячі пакунків на місяць їх вистачить ще на понад 4 місяці.

Початок тендеру на закупівлю “пакунків малюка” заплановано на кінець березня – з тим, щоб вже до кінця квітня підписати договір з майбутнім постачальником, який переможе у тендерній процедурі. Протягом січня-лютого Міністерство соціальної політики зібрало потребу з регіонів щодо того, яка кількість “пакунків малюка”, орієнтовно, буде необхідна у 2023 році, підготувало документацію для проведення тендеру та найближчими днями оголосить відповідний тендер.

Таким чином, у Міністерства соціальної політики і майбутнього постачальника є достатньо часу, аби забезпечити всі заклади охорони здоровʼя достатньою кількістю нових пакунків.

Раніше ми розповідали, чи повинен сімейний лікар надавати пацієнту свій особистий номер телефону та відповідати на дзвінки. Писали, що криворіжанка зайняла 1 місце в американському конкурсі для піаністів: відео виступу та що в одній з гімназій Дніпропетровської області виявили муміфікованих чотирилапих.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

Нагору