Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Живцем замурували котів: в одній з гімназій Дніпропетровської області виявили муміфікованих чотирилапих

14 березня зоозахисники Кам’янського виявили у підвалі 39-ї гімназії Кам’янського трупи котів. Виявилося, що там живцем замурували котів без можливості втекти з підвалу. Чотирилапі гинули без їжі та води, не маючи змоги врятуватись. Зоозахисникам вдалося зловити одного котика, що вижив.

Розповідає Інформатор з посиланням на пост зоозахисниці Марії Касенюк.

До нашої громадської організації звернулися люди з приводу жорстокого поводження з тваринами на території 39-ї гімназії. 14 березня члени зоозахисної громади провели рейд у підвал гімназії, де знайшли муміфікованих котів. Але на щастя, одного чотирилапого все ж таки вдалося врятувати.

“Під стінами, де були намертво заколочені вентиляційні віконечка, лежали трупики котів. Котів, кошенят, здається був навіть один сфінкс. Вони вмирали довго, в агонії, не маючи змоги врятуватись від людської жорстокості. Серед котячих мумій бігав ще один кіт, котрого ми не змогли зловити. В самостійно йому вже не вийти”, – пише

На цей трагічний випадок відповів мер міста Андрій Білоусов, пообіцявши провести всі необхідні заходи, щоб надалі уникнути таких трагічних подій.

«Сьогодні за моїм дорученням департаментом з гуманітарних питань спільно з представниками поліції та КУ Притулок для тварин» та представниками ГО «Вірний друг» було створено комісію та опрацьовано питання щодо жорстокого поводження з котами. В ході комісійного обстеження підвалу, котів не виявлено, але були знайдені рештки муміфікованих тварин. Двері в підвал не замикаються, тому такий випадок міг статися після дератизації, яка проводиться щоквартально відповідно до санітарних вимог. Спільним рішенням комісія рекомендувала адміністрації Ліцею №39 відпрацювати облаштування вентиляційних отворів за рахунок заварювання дрібною металевою решіткою, також, звернутися до жителів мікрорайону з проханням не підгодовувати котів в підвальному приміщенні, а в разі виявлення тварин звертатися з повідомленням до адміністрації ліцею про їх наявність. Тримати постійний зв’язок з представниками громадської організації «Товариство захисту тварин «Вірний друг» щодо систематичного відлову котів в підвальному приміщенні та забезпечити їм вільний доступ до підвального приміщення. До того ж, звернутися до відділення поліції №1 Кам’янського районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області з проханням провести роз’яснювальну роботу з місцевими жителями щодо годування безпритульних тварин на території закладів освіти.

За згодою громадської організації «Товариство захисту тварин «Вірний друг» встановити котоловки для періодичного безпечного відлову тварин з підвального приміщення ліцею.​​​​​​​​​​​​

Комунальній установі «Притулок для тварин» Кам’янської міської ради стерилізувати відловлених тварин та у разі необхідності надавати їм допомогу. Також доручено керівникам інших освітніх закладів вжити заходи щодо запобігання подібних ситуацій з безпритульними тваринами”, – написав Білоусов.

Сподіваємося, що всі вищесказані обіцянки виконають і жодна тварина не загине через недбальство.

Увага! ФОТО 18+

Муміфіковані рештки котів

Знайдені трупи котів у підвалі гімназії

Коти, які загинулі у підвалі

Раніше Інформатор повідомляв про поселення собак, яке спалили на Зарічному. Також ми писали, що у Дніпропетровській області виявили сказ у котів, а у Кривому Розі у песика видалили 4-кілограмову пухлину.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

 

Нагору