Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Надзвичайне поєднання: готуємо овочевий борщ з маринованими грибами

Перші страви ідеальні, коли на вулиці прохолодно і хочеться зігрітися! Сьогодні у нас незвичайний овочевий борщ з маринованими грибами.

Інформатор пропонує рецепт, який розкриває весь смак маринованих грибочків!

Інгредієнти:

  • Вода – 2 л
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Буряк – 2 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Капуста білоголова – 300 г
  • Часник, зубчики – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 30 г
  • Паста томатна – 30 г
  • Мариновані гриби – 80 г
  • Чорнослив без кісточки – 50 г
  • Олія соняшникова – 40 мл
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Спосіб приготування:

Цибулю, моркву, буряк і картоплю очистьте і помийте. Цибулю і моркву дрібно наріжте і обсмажте на олії протягом 5 хвилин.

Буряк і картоплю наріжте невеликими кубиками. Капусту дрібно нашаткуйте.

Закип’ятіть 2 літри води, покладіть у неї кубики буряку і варіть 15 хвилин.

Розігрійте сковороду і обсмажте борошно до золотистого кольору. Додайте томатну пасту і перемішайте. Покладіть засмажку в бульйон. Додайте кубики картоплі, капусту, смажену цибулю з морквою і варіть 15 хвилин. Посоліть і поперчіть.

Чорнослив помийте, наріжте соломкою, мариновані гриби наріжте шматочками і додайте підготовлені інгредієнти в борщ. Покладіть лавровий лист, подрібнений часник і варіть 5 хвилин. Подавайте готовий борщ гарячим.

Окрім пісного борщу ви можете приготувати будь-який із 7 пісних супів на кожен день тижня!

Раніше ми писали, як приготувати салат з грибами, бобами і йогуртовою заправкою. Писали, як приготувати заливний пиріг з рибою та як готувати йогуртовий крем.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

 

Нагору