Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Українці обрали нову назву для Південної залізниці: результати опитування

Південна залізниця тепер стане Харківською. У “Дії” закінчилося голосування за нову назву. У ньому взяло участь понад 860,4 тисячі українців. 

Про це повідомляє Інформатор Кривий Ріг за посиланням на Інформатор Україна.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров. Варіант Харківська залізниця набрав 335,6 тисячі голосів. Також за варіант Слобожанська залізниця проголосувало 234,7 тисячі користувачів, Східна залізниця обрали 232,5 тисячі разів, а Слобідська залізниця – 57,4 тисячі. Ці результати опитування врахують під час перейменування залізничних філій.

“Продовжуємо прибирати російський слід із назв філій “Укрзалізниці”. Українці обрали в “Дії” нову назву для Південної залізниці. До опитування доєдналися понад 860,4 тисячі користувачів. Більшість із них підтримали варіант Харківська залізниця — 335,6 тисячі голосів. Дякую за вашу активність. Це допомагає нам розбудовувати електронну демократію. Щоб думка кожного українця враховувалася під час ухвалення рішень у країні”, – заявив Федоров.

Про опитування

Опитування проходить в межах масштабного проєкту Укрзалізниці “Залізна українізація”. Його презентували 21 лютого. Він розрахована на три роки — до 2025 року. Головна мета — повністю дерусифікувати українські залізні шляхи та позбутися всіх радянських та російських назв, символів і написів. На початку березня понад 1,1 мільйона українців проголосували у додатку “Дія” за перейменування Південно-Західної залізниці. Нова назва — Центральна.

Нагадуємо, що Укрзалізниця оновила меню у поїздах Інтерсіті: чим можна поласувати. Писали, що «Укрзалізниця» змінила правила продажу квитків.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

 

Нагору