Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Огірки по 120 гривень, цибуля по 60: чи почнуть зменшуватися ціни на продукти в Україні

Інфляція в Україні знизилася, але ціни на продукти продовжать рости тільки повільніше. Неабияк знизилися ціни на пальне, це сталося завдяки санкціям проти росії. Цінові рекорди б’ють продукти борщового набору. Це наслідки окупованих територій Херсонської області, де найбільше вирощували овочів.

Нестачу овочів, Україна компенсує імпортом із Туреччини, але через нещодавні землетруси, логістика порушилася. Це також вплинуло на ріст цін. Дорогі ранні овочі – українські огірки і томати тільки починають з’являтися на прилавках. Через російський енерготерор і відключення світла, тепличні господарства посадили овочі пізніше на півтора місяці. Тому цьогоріч пік припаде на середину-кінець квітня, розповідає Інформатор з посиланням на Всеукраїнський телемарафон.

“Треба очікувати зниження ціни на огірки протягом декількох тижнів. Ціна може опуститися до 40 гривень”, – заявив директор тепличного господарства Василь Міракін.

Не слід чекати на здешевіння м’ясних та молочних продуктів. Адже підприємства чотири місці страждали від постійних відключень світла, викидали через це зіпсовану продукцію. Щоб працювати безперебійно, витрачалися на генератори та пальне. У подальшому можна очікувати на зріст молочних продуктів ще на 10-15%.

Через уповільнення інфляції в Україні, стабілізації в енергосистемі і зміцнення гривні, різких стрибків цін не прогнозується. Але вони все ще будуть зростати, хоча й повільніше.

Раніше Інформатор повідомляв, на які продукти найбільше завищують ціни в магазинах Кривого Рогу. Також ми писали, скільки зараз коштує ранкова кава з бутербродом, в умовах стрімкого зростання цін.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

 

 

Нагору