Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Простий рецепт смачної випічки: готуємо імбирні пряники без меду

Пряники — один із символів зимових свят, дитячий смаколик і гостинець. Запашне печиво, що має смак і текстуру медових пряників, можна спекти без меду. За цим рецептом виходить ідеальне пряничне тісто, яке готується дуже просто і з доступних продуктів.

Покроковий рецепт смачних святкових смаколиків, – пише Інформатор.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 500 г
  • Цукор – 250 г
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Масло вершкове – 100 г
  • Окріп – 100 мл
  • Сода харчова – 1/2 ч. л.
  • Сіль – 1/2 ч. л.
  • Імбир мелений – 1 ч. л.
  • Кориця мелена – 1 ч. л.
  • Кардамон мелений – 1/4 ч. л.
  • Мускатний горіх мелений – 1/4 ч. л.
  • Какао-порошок – 1 ст. л.

Спосіб приготування:

Цукор розплавте на повільному вогні у каструлі з товстим дном. Влийте окріп, розмішайте. Поставте на вогонь і додайте вершкове масло, перемішайте, щоб масло розчинилося. Всипте сіль, соду, спеції, какао. Варіть, перемішуючи, до появи піни. Зніміть з вогню і залиште до повного охолодження.

У карамельну масу влийте яйце, перемішайте. Всипте частинами просіяне борошно і вимішайте тісто — спочатку ложкою, потім руками на притрушеному борошном столі, як у відео. Має вийти м’яке липке тісто.

Готове тісто сформуйте в ковбаску, загорніть у харчову плівку і залиште в холодильнику на ніч.

Тісто розділіть на декілька частин, розкачайте, виріжте пряники, розкладіть на застеленому пергаментом дека і випікайте за температури 180°С впродовж 5-10 хвилин.

Готові пряники остудіть на решітці й прикрасьте.

Раніше ми розповідали, як приготувати турецький хліб. Писали, як приготувати курячі крученики з грибами та незвичний борщ з маринованими грибами.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі пишіть нам у Facebook

Євгенія Глубінок

Нагору