Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Вечеря в українському стилі: як приготувати курячі крученики з грибами 

Крученики – українська страва, це рулетики з тонкого м’яса з різною начинкою. Пропонуємо обрати грибну начинку. Можна додати ще й улюбленого сиру в середину – буде дуже нічно та смачно.

Покроковий рецепт українських кручеників, – передає Інформатор.

Інгредієнти:

Основні

  • Куряче філе – 1 кг
  • Печериці – 200 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Приправа до курки – за смаком
  • Олія – 40 мл

Для соусу

  • Борошно – 1 ст. л.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Вода – 1.5 склянки
  • Сіль – за смаком
  • Приправа «Італійські трави» – за смаком

Спосіб приготування:

Куряче філе наріжте пластинами й відбийте з двох сторін. Посоліть, поперчіть і посипте приправою для курятини.

Гриби дрібно поріжте й обсмажте на олії до напівготовності. Додайте нарізану цибулю, натерту моркву, посоліть і готуйте, помішуючи, 5 хвилин. Дайте начинці трохи охолонути.

На один край кожного шматочка м’яса покладіть начинку й згорніть рулетиками. Розігрійте сковороду з олією і викладіть на неї рулетики швом донизу. Обсмажте з двох боків до золотистого кольору. Потім перекладіть їх у форму для запікання.

Для соусу змішайте борошно, сметану і воду. Додайте сіль, італійські трави та перемішайте до однорідної маси. Залийте нею крученики й накрийте фольгою.

Форму помістіть у духовку, розігріту до 180°C, на 30 хвилин. Подавайте готові крученики з гарніром!

Раніше ми розповідали, як приготувати лінивий печінковий торт. Писали, як приготувати густий борщ без м’яса та українські горохвяники.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Євгенія Глубінок

Нагору