Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Смачно та економно: як приготувати густий борщ без м’яса

Гурмани вважають, що справжній борщ повинен бути настільки густим, щоб навіть ложка стояла. Аби зварити його необхідно якісне м’ясо. Але що робити тим, хто не вживає м’яса чи тим, хто дотримується посту.

Інформатор пропонує рецепт смачнючого густого борщу без м’яса.

Продукти

  • Капуста – 400-500 г.
  • Картопля – 500 г.
  • Помідори – 300 г.
  • Буряк – 180 г.
  • Морква – 170 г.
  • Солодкий перець – 170 г.
  • Цибуля – 150 г.
  • Часник – 4 зубчики
  • Томатна паста – 3 ч.л.
  • Солодка паприка – 1 ч.л.
  • Чорний перець
  • Сіль
  • Лавровий лист
  • Сік половини лимона
  • Петрушка кріп
  • Соняшникова олія
  • Вода – близько 2,5 л.

Приготування

  1. У сковороді на олії обсмажуємо до золотистості цибулю чверть кільцями, потім додаємо моркву соломкою і готуємо ще 2-3 хвилини.
  2.  Далі закладаємо солодкий перець, обсмажуємо ще пару хвилин, потім додаємо буряки, смажимо ще 4 хвилини.
  3.  Додаємо томатну пасту, 1 хвилину прогріваємо, перемішуємо, потім вливаємо терті помідори без шкірки, доводимо все до кипіння, готуємо приблизно 5 хвилин, після всипаємо солодку паприку, чорний мелений перець, ще раз ретельно перемішуємо, знімаємо в бік. Помідори можна використовувати як свіжі, так і у власному соку.
  4.  У каструлю закладаємо картоплю, заливаємо холодною водою, ставимо на плиту, варимо з моменту закипання 10 хвилин та відправляємо підготовлену засмажку. Солимо, доводимо до кипіння та варимо 15 хвилин. Картоплю закладаю саме цілою, а вже потім у готовому борщі ложкою розділити на частини.
  5. Через 15 хвилин дістаємо 1-2 картоплини, розминаємо товкачем і повертаємо в каструлю. Це додасть страві потрібної густоти.
  6. Закладаємо в каструлю нашатковану капусту, додаємо лимонний сік, доводимо до кипіння і варимо 8-10 хвилин.
  7.  Прямо в каструлю додаємо дрібно нарізаний часник, свіжу зелень петрушки та кропу, лавровий лист, перемішуємо та прибираємо з вогню.

Перед подачею обов’язково даємо борщу настоятися під кришкою 10-15 хвилин! При подачі додатково додати свіжу зелень та бажано сметану.

Раніше Інформатор писав про те, як приготувати зелений борщ з кропиви. Також ми розповідали про те, як приготувати незвичний борщ з маринованими грибами.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі пишіть нам у Facebook

Альона Свірідова

 

Нагору