Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Без м’яса: готуємо котлетки з кабачків і гречаної каші 

Приготуйте смачні поживні котлетки з кабачків з додаванням гречки. М’яса для цього рецепта не потрібно, тож котлетками можуть смакувати і вегетаріанці, і ті, хто постує.

Гречку краще взяти«зелену», тому що у котлеток буде ніжніший смак та обов’язково додати майоран, – радить Інформатор.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 600 г
  • Крупа гречана несмажена – 100 г
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля жовта ріпчаста – 1 шт.
  • Вода – 300 мл
  • Крохмаль картопляний – 3 ст. л.
  • Кунжут білий – 50 г
  • Паста томатна – 0.5 ч. л.
  • Панірувальні сухарі
  • Олія соняшникова – за смаком
  • Приправа карі – 0.5 ч. л.
  • Майоран – 0.5 ч. л.

Спосіб приготування:

Викладіть у каструлю гречану крупу і крупно натерту моркву. Залийте гарячою водою, додайте сіль, карі й майоран. Варіть, поки гречка не вбере всю воду (приблизно 10-15 хвилин). Після приготування накрийте кришкою.

Кабачок натріть на крупній тертці й посоліть. Залиште на 15 хвилин. Після закінчення цього часу добре відтисніть з нього сік.

Цибулю дрібно наріжте, можете обсмажити, але не обов’язково.

Змішайте гречку і моркву з кабачками й цибулею. Також додайте картопляне борошно, кунжут і томатну пасту. Приправити все на бажання перцем.

Сформуйте з маси невеликі котлети. Обваляйте їх у панірувальних сухарях і обсмажте на олії. Також їх можна запекти в духовці на змащеному олією деці.

Раніше ми розповідали, як приготувати салат з помідорів з медом. Писали, як приготувати смажений маринований перець з часником на зиму та заправку для перших страв.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

Нагору