Пряники — один із символів зимових свят, дитячий смаколик і гостинець. Запашне печиво, що має смак і текстуру медових пряників, можна спекти без меду. За цим рецептом виходить ідеальне пряничне тісто, яке готується дуже просто і з доступних продуктів.
Покроковий рецепт смачних святкових смаколиків, – пише Інформатор.
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 500 г
- Цукор – 250 г
- Яйця курячі – 1 шт.
- Масло вершкове – 100 г
- Окріп – 100 мл
- Сода харчова – 1/2 ч. л.
- Сіль – 1/2 ч. л.
- Імбир мелений – 1 ч. л.
- Кориця мелена – 1 ч. л.
- Кардамон мелений – 1/4 ч. л.
- Мускатний горіх мелений – 1/4 ч. л.
- Какао-порошок – 1 ст. л.
Спосіб приготування:
Цукор розплавте на повільному вогні у каструлі з товстим дном. Влийте окріп, розмішайте. Поставте на вогонь і додайте вершкове масло, перемішайте, щоб масло розчинилося. Всипте сіль, соду, спеції, какао. Варіть, перемішуючи, до появи піни. Зніміть з вогню і залиште до повного охолодження.
У карамельну масу влийте яйце, перемішайте. Всипте частинами просіяне борошно і вимішайте тісто — спочатку ложкою, потім руками на притрушеному борошном столі, як у відео. Має вийти м’яке липке тісто.
Готове тісто сформуйте в ковбаску, загорніть у харчову плівку і залиште в холодильнику на ніч.
Тісто розділіть на декілька частин, розкачайте, виріжте пряники, розкладіть на застеленому пергаментом дека і випікайте за температури 180°С впродовж 5-10 хвилин.
Готові пряники остудіть на решітці й прикрасьте.
Раніше ми розповідали, як приготувати турецький хліб. Писали, як приготувати курячі крученики з грибами та незвичний борщ з маринованими грибами.
Читайте нас у Facebook, Telegram та Viber
Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі пишіть нам у Facebook
Євгенія Глубінок