Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Просто та без клопоту: як приготувати круасани на пательні

Круасани люблять майже всі. Але відсутність духовки змушує багатьох господинь відмовитися від їх приготування. Як виявилося, зробити цей популярний смаколик можна і на звичайній пательні. 

Простий рецепт круасанів на пательні пропонує Інформатор.

Круасани на пательні

Продукти

  • Тепле молоко – 300 мілілітрів
  • Цукор – 30 грамів
  • Дріжджі – 8 грамів (сухих)
  • Пшеничне борошно – 550 грамів
  • Сіль – 6 грамів
  • Цедра лимона
  • Яйце куряче – 1 штука
  • Розтоплене вершкове масло – 90 грамів

Приготування

У чисту ємність просіюємо борошно, додаємо сіль і натираємо на дрібній терці цедру лимона. Розмішуємо і робимо лунку в середині.

Виливаємо в лунку рідку суміш, розбиваємо яйце і збиваємо розтоплене вершкове масло. Гарненько все розмішуємо.

Далі перекладаємо тісто на стіл і продовжуємо вимішувати (повинно бути м’яке і гладке). Закриваємо тісто мискою і залишаємо на тридцять хвилин. Ще раз вимішуємо тісто, кладемо в змащену олією чашу і залишаємо під целофаном і рушником на 90 хвилин.

Кладемо на стіл і розтягуємо тісто руками в прямокутник 60х20 см. Нарізаємо на трикутники. Загортаємо круасани у трубочки, накриваємо рушником і залишаємо на 20 хвилин.

У сковороду наливаємо олію і кладемо круасани обсмажуватись. Смажимо з усіх боків до золотавого кольору.

Потім викладаємо на паперовий рушник, аби позбавитися зайвого жиру.

Можна посипати готові круасани цукровою пудрою, але і без неї вони дуже смачні.

Раніше Інформатор писав про те, як приготувати закарпатські булочки з салом. Також ми писали про те, як приготувати пиріжки з багета.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі пишіть нам у Facebook

Альона Свірідова

Нагору