Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Готуємо рогалики з горіхами та фініками

Що може бути краще за чаювання із солодкими рогаликами з яскравою начинкою — горіхами та фініками! Такі солодощі підійдуть до будь-яких гарячих напоїв: кави, чаю, какао чи глінтвейну.

Інформатор пропонує приготувати не просто рогалики з горіховою начинкою, а додати до неї фініки — вони природно підсолодять начинку, зменшивши кількість цукру, і збагатять корисними елементами.

Інгредієнти:

Для тесту

  • Масло вершкове – 200 г
  • Борошно пшеничне – 400 г
  • Сметана – 200 г
  • Яйце куряче, жовток – 1 шт.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Розпушувач – 10 г

Для начинки

  • Волоські горіхи очищені – 150 г
  • Фінік – 50 г
  • Цукор – 70 г
  • Білок яєчний курячий – 1 шт.

Рецепт приготування:

Борошно змішайте із цукром, розпушувачем і розітріть в крихту з розмʼякшеним вершковим маслом.

Окремо змішайте сметану та жовток, а потім цю суміш додайте в крихту та замісіть тісто.

Розділіть тісто на 8 частин, сформуйте кульки та сховайте у холодильник на 15-20 хвилин.

Горіхи з фініками без кісточок подрібніть у блендері.

Білок злегка збийте в піну, додайте його в горіхи з фініками, також вмішайте цукор.

Дістаньте тісто й тонко розкатайте в кола. Наріжте кожне коло, як піцу, на 8 трикутників, викладіть начинку на ширшу сторону кожного трикутничка.

Закрутіть кожен трикутник у рогалик, а потім викладіть заготовки на деко, застелене пергаментним папером.

Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 20-25 хвилин до румʼяного кольору. Смачного!

Раніше ми розповідали, як приготувати йогуртовий крем.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

Нагору