Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Нашвидкуруч: готуємо пиріжки з багета

Коли приходиш з роботу додому, та ще й влітку, то стояти біля плити, аби нагодувати родину вечерею хочеться менше за все. Але діти голодні. Магазинні напівфабрикати остогидли. Що ж робити?

Про такий вихід Інформатор пропонує приготувати пиріжки. Але пиріжки незвичні, для яких не треба ані вимішувати тісто, ані ліпити їх.

Пиріжки з багета

Продукти

  • Багет 1 шт
  • Печериці 200 г
  • Твердий сир 100 г
  • Сметана 3 ст. л.
  • Цибуля 1 шт.
  • Часник 1 зуб.
  • Соняшникова олія 50 мл
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) за смаком

Приготування

  • Наріжте багет шматочками шириною приблизно 5-7 см, за допомогою чайної ложки вийміть м’якуш таким чином, щоб кожен шматочок мав форму склянки з денцем.
  • Щоб приготувати начинку, вимийте і дрібно наріжте гриби, очистіть і подрібніть зубчики часнику і цибулю. Обсмажуйте їх до готовності, за 5 хвилин до кінця приготування додайте в сковороду сметану, сіль і перець, гарненько все перемішайте.
  • Відправте шматочки багета в змащену олією форму для запікання. Акуратно наповніть «стаканчики» з багета начинкою і присипте натертим на крупній тертці сиром.
  • Покладіть форму в розігріту до 180 градусів духовку на 7-8 хвилин, щоб багет підрум’янився, а сир розплавився.

Вітаємо, смачні пиріжки на швидку руку готові!

До речі, до фаршу можна додати дрібно нарізане куряче філе. Теж буде дуже смачно.

Раніше Інформатор писав про те, як швидко приготувати печінку у клярі та про те, як приготувати пиріг з батона та ковбаси.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу та України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг

Альона Свірідова

Нагору