Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Заворушення в Бєлгороді та повідомлення про евакуацію: що відбувається в прикордонному російському місті

22 травня у прикордонній з Україною російській Бєлгородській області  лунають вибухи. Влада заявляє про обстріли та про бій “з українськими диверсантами”. Все це на тлі ранкової заяви добровольців легіону “Свобода Росії”, який воює на боці України, про повернення додому та закликів до боротьби за вільну рф.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на відеозвернення легіону., в ньому вони звернулися до своїх співвітчизників із закликом до боротьби за вільну від путінського режиму росію. Автори також закликали жителів прикордонних регіонів рф не чинити опір та не боятися їх.

Російські добровольці із легіону “Свобода Росії” та російського добровольчого корпусу увійшли на територію Бєлгородської області. Там вони звільнили кілька населених пунктів.

У ГУР МО повідомили, що легіонери планують створити смугу безпеки для українців.

Але за даними російськіх ЗМІ там: “Йде робота з видавлювання українських диверсантів з російської території та знищення цієї диверсійної групи”.

Населенню нібито стали надсилатися SMS-повідомлення про евакуацію з регіону. Цей факт спростовують. Як написало РІА Новости: “ГУ МЧС Белгородской области не обзванивает жителей Белгорода и не рассылает сообщения об эвакуации, она не объявлялась и не производится”.

Скрін з telegram каналу РИА Новости

Скрін з telegram каналу РИА Новости

Щодо українського боку, то відношення до того, що відбувається на кордоні з росією прокоментував радник Офісу Президента України Михайло Подоляк. У своєму Twitter він написав наступне: “Єдиною рушійною політичною силою в тоталітарній країні закручених гайок завжди неминуче стає партизанський рух зі зброєю в руках. Україна з інтересом спостерігає за подіями у Бєлгородській області росії та вивчає ситуацію, але не має до неї безпосереднього відношення”.

Далі Подоляк додав, що у росії “танки продають у будь-якому військовоторгу”, а підпільні партизанські загони складаються з громадян рф.

 

Скрін з допису Подоляка

Скрін з допису Подоляка

Раніше Інформатор писав про те як росіяни намагалися “денацифікувати” дітей у Бериславі та про те що у Херсонській області росіяни погрожують тим, хто відмовляється отримувати російські паспорти.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору