Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Речник Президента України спростував чутки про взяття Бахмута росіянами

21 травня мережею поширилися чутки про ніби то ЗСУ втратило контроль над Бахмутом. ЗМІ спиралися на відповідь Президента України Володимира Зеленського західним журналістам. Але це є не правдою. Український президент відповів не ствердно, наголосивши, що місто повністю зруйноване, але згодом цю заяву заперечили.

Як повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна, в ході саміту “Великої сімки” (G7) у Японії український президент Володимир Зеленський зробив заяву щодо Бахмута яку ЗМІ зрозуміли слова президента як втрату міста. Проте згодом прессекретар президента Сергій Никифоров спростував цю інформацію.

Президент України Володимир Зеленський на запитання журналістів щодо контролю Бахмута українськими військами сказав “я думаю, ні”, передають агентства AP і Reuters

На сьогоднішній день він лише у наших серцях, – цитує Reuters Зеленського, який наголосив, що від міста “нічого не залишилося”.

Агентство AFP також повідомляє, що Зеленський, “мабуть”, підтвердив втрату міста.

Боєць ЗСУ, який веде Telegram-канал “Бахмутський демон” також написав, що Бахмут виконав своє завдання, й тепер боротьба триватиме на флангах.

Не страшно, Бахмут свою мету виконав. Але ми зробили все, що могли і те, що було потрібно робити. Далі будемо їх п… з флангів”, – повідомив він. 

Скрін з Telegram

Скрін з Telegram

За декілька хвилин після цього прессекретар Зеленського Сергій Никифоров спростував заяву про захоплення Бахмута, яку агентство Reuters, вочевидь, зрозуміло й передало невірно.

Україна не підтверджувала захоплення Бахмута росіянами. Зокрема, заступник міністра оборони України Ганни Маляр говорила у суботу, 20 травня, що українські військові “контролюють певні промислові та інфраструктурні об’єкти” у місті та приватний сектор. При цьому Маляр назвала ситуацію у місті “критичною”. Представник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Черевий заявляв, що бої у Бахмуті продовжуються.

Раніше Інформатор писав про те, що українські військові захопили понад десять ворожих позицій на околицях Бахмута та про те що вагітна жінка провела понад пів року у підвалі у Бахмуті.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Нагору