Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Коли перемагає кохання: у лікарні Дніпра врятували військового з тяжким пораненням голови

Майстерність лікарів та кохання здатні творити дива. В цьому ще раз переконує досвід лікаря з Дніпра професора Андрія Сірка та американського хірурга професора Рокко Армонда.  Протягом 5 годин зробили унікальну операцію та врятували життя пораненому бійцю.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на генерального директора Дніпропетровської обласної лікарні ім. Мечникова Сергія Риженка, куля з ворожого автомату повинна була забрати життя 41-річного мешканця Житомирської області. Але пощастило. Він попав до рук медиків Дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім. Мечникова. Професор Андрій Сіркомта американський професор Рокко Армонда протягом 5 годин зробили унікальну операцію та врятували життя. Куля зайшла в скроню, пройшла через мозок та застрягла в потилиці.

Перше слово чоловіка після операції було Неля – ім’я дружини.
Потім почав згадувати номер її телефону. Далі цілодобово держав кохану обома руками, боячись відпустити.

Вони ростять трьох дітей – двох синів та доньку.
Старший син на третьому курсі військової академії, молодші ще школярі.
Віталій з перших днів на фронті…

Зараз подружжя виїхало до Київа, де бійця чекає реабілітація.

Професора нейрохірурги, прощаючись, віддали пацієнту кулю, як амулет захисту від ворогів, що мало не забрала його життя…

Раніше Інформатор писав про те, що у Дніпрі рятують вагітну жінку капітана ЗСУ та про те, що Дніпровські лікарі дістали кулю з шиї бійця.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору