Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

На закуску чи замість хліба: як приготувати італійські грісіні із часником

Здавалося б, звичайні хлібні палички, а відірватися неможливо. Ароматні, м’які всередині та хрумкі зовні, в часниково-вершковій глазурі. Готувати їх зручно великими партіями, щоб вистачало на кілька днів, і повірте: з ними ви забудете про білий покупний хліб.

Інформатор розповість, як приготувати італійські грісіні.

Продукти

  • Пшеничне борошно 500 г
  • Вода 280 мл
  • Сухі дріжджі 1,5 ч. л.
  • Цукор 2 ст. л.
  • Сіль 2 ч. л.
  • Часниковий порошок 0,5 ч. л.
  • Вершкове масло 6 ст. л.
  • Італійські трави 0,5 ч. л.

Приготування

  •  Змішайте теплу воду, дріжджі, цукор, 3 ст. л. розм’якшеного вершкового масла і півтори чайної ложки солі в глибокому посуді. Замісіть еластичне тісто, потроху додаючи борошно, і вимішуйте його близько 7 хвилин.
  • Тісто покладіть у змащену олією миску і накрийте рушником. Залиште його на годину-дві.
  • Коли воно підніметься, розділіть його на невеликі кульки. Цієї кількості інгредієнтів вистачить на 12 хлібних паличок. Надайте шматочкам тіста довгасту форму, викладіть на змащене деко і накрийте плівкою, щоб тісто піднялося ще трохи (знадобиться близько 40 хвилин).
  • Потім поставте палички випікатися в розігріту до 200 градусів духовку на 12 хвилин до золотистого кольору.
  • Тим часом приготуйте вершкову помазку: розтоплене вершкове масло (3 ст. л.) змішайте з італійськими травами, часниковим порошком і половиною чайної ложки солі.
  • Змастіть грісіні пряним часниковим маслом і подавайте до столу.

Часникові палички можна використовувати будь-як: в якості ситної закуски з соусом, замість сухариків в салаті та просто як хліб.

Раніше Інформатор писав про те, як приготувати закарпатські булочки з салом та хлібні коржі на пательні.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору