Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Замість хліба до супу: готуємо кекс з овочами

Овочевий кекс можна їсти не тільки на обід. На сніданок з омлетом або на вечерю з м’ясом і салатом він також буде до смаку всім. Ви також можете вживати цей солоний кекс замість солодощів на перекус. Це так само смачно і ще корисно.

Кекс з овочами – альтернатива хліба на обід, – пише Інформатор.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 160 г
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Кефір – 120 мл
  • Олія соняшникова – 60 мл
  • Розпушувач – 10 г
  • Сіль – 10 г
  • Перець чорний мелений – 5 г
  • Томати – 1 шт.
  • Перець болгарський червоний – 1 шт.
  • Цвітна капуста – 120 г
  • Часник, зубчики – 2 шт.
  • Зелень – 20 г
  • Твердий сир – 200 г

Спосіб приготування:

Помідори й перець помийте. Помідори бланшуйте в окропі 1 хвилину, потім очистьте від шкірки та наріжте невеликими кубиками. Перець очистьте від серцевини й також наріжте маленькими кубиками.

Як правильно почистити помідори — швидкий дієвий спосіб

Цвітну капусту розберіть на суцвіття і проваріть у киплячій підсоленій воді 3-4 хвилини. Потім відкиньте на друшляк. Часник очистьте й пропустіть через прес.

Зелень помийте, обсушіть та дрібно наріжте. Сир натріть на тертку з великими отворами.

В мисці змішайте яйця, кефір й олію. Додайте просіяне з розпушувачем борошно і перемішайте до однорідності. В тісто додайте підготовлені овочі, часник, зелень, сир, сіль, молотий перець і добре перемішайте.

Форму для кексу змастіть олією і вилийте в неї овочеву масу. Випікайте у розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин. Подавайте готову страву теплою.

Раніше ми розповідали, як приготувати булочки-равлики з фетою та шпинатом. Писали, як приготувати коржі на сковороді та паляницю.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

Нагору