Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Торгівля дитячими органами під виглядом продажу зерна: чого тільки не вигадає російська пропаганда

Історія з “розіп’ятим хлопчиком”, яка стала символом брехливої російської пропаганди на початку війни, має продовження, й набагато яскравіше й неймовірніше. Схоже, що ворожі фейкомети діють за принципом Адольфа Гітлера: “Чим масштабніше брехня, тим скоріше в неї повірять”.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Центр протидії дезінформації, ворожі Telegram-канали поширюють уривок відеоінтерв’ю з нібито колишньою спостерігачкою моніторингової місії ОБСЄ Вірою Вайїман, на якому вона розповідає про торгівлю дитячими органами в Україні.

Вайїман каже, що дітей вбивали «нацбати», після чого спеціальні лікарі вирізали їхні органи, поміщали в контейнери та вивозили з України до Європи під експортним кодом зерна.

Насправді ця особа ніяк не повʼязана з ОБСЄ, а її справжнє імʼя — віра нікуліна, яка родом з російського владивостока, має російський орден мужності та повʼязана з путінською партією «єдина росія». Також путіністка відвідувала тимчасово окуповані території України — Крим і Донецьк.

Насправді ця особа ніяк не повʼязана з ОБСЄ

Насправді ця особа ніяк не повʼязана з ОБСЄ

Дане «інтервʼю» — це частина дезінформаційної кампанії на тему «Чорна трансплантологія», про яку Центр протидії дезінформації робив дослідження.

Раніше Інформатор писав про те, що російські пропагандисти розповсюджують фейк про те, що Олена Зеленська має ізраїльський паспорт, та про те, що російські ЗМІ активізували наратив про “польську загрозу Україні”.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Альона Свірідова

Нагору