Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Батьківщина-мати у Києві позбавиться радянського герба: на що його замінять

90-метрова фігура Батьківщини-матері, що розташована у Києві на високому правому березі Дніпра на території музею участі України у Другій Світовій війні, давно стала одним із символів столиці.  Але чомусь у руці цього символу ще й досі знаходиться щит із зображенням герба срср – країни, якої давно не існує, а її правонаступниця росія веде в Україні війну.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Міністерство культури та інформаційної політики, в Україні планується реалізувати масштабний проєкт щодо заміни герба срср на монументі “Батьківщина-мати” на герб України. Проєкт має назву: “Тризуб Батьківщини”.

Як написано у повідомленні: “Подія має велике історичне значення, українці продовжують позбавлятися від радянських символів. В Україні триває процес подолання наслідків комунізації та русифікації. Окрім того, 85% респондентів проголосували за заміну герба СРСР на тризуб в додатку «Дія». Опитування відбулося минулого року”.

Проєкт має назву: "Тризуб Батьківщини".

Проєкт має назву: “Тризуб Батьківщини”.

Раніше Інформатор писав про те, що на сайті Президент України з’явилася петиція щодо перейменування росії у московію, та про вимогу знести пам’ятник пушкіну у Кривому Розі.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору