Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Олена Зеленська отримала паспорт Ізраілю: черговий фейк російської пропаганди

Нестримна фантазія російських фейкометів продовжує народжувати все нові та нові вигадки. Їхньою метою є дискредитація перших осіб української держави. Але виходить це якось недолуго та не професійно. 

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, мережею «гуляє» фото «ізраїльського паспорта» Зеленської. Це – фейк.

Ворожа пропаганда стверджує, що перша леді України отримала ізраїльський паспорт, отже, такий самий вже є й у президента Зеленського. Подружжя готується втікати з України. Таку інформацію поширюють росіяни в соцмережах, як доказ, публікуючи фото «документу».

Насправді «паспорт», опублікований пропагандистами, – банальна підробка. Його сфальсифікували, припустившись кількох помилок.

Так, дата видачі «документу» – 19 червня 2023 року, а дата закінчення дії – 18 червня 2023 року. Видати паспорт після закінчення його дії – неможливо.

Окрім цього, імʼя та прізвище на івриті написали неправильно. Фейкороби не врахували, що слова на івриті пишуться та читаються справа наліво, а не навпаки.

А фотографію для «паспорта» взяли з офіційного Telegram-каналу Зеленської.

«Паспорт», опублікований пропагандистами, – банальна підробка.

«Паспорт», опублікований пропагандистами, – банальна підробка.

Раніше Інформатор писав про те, що росіяни взялися за регулювання норм української мови, та про те, що російські ЗМІ активізували наратив про “польську загрозу Україні”.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг

Альона Свірідова

Нагору