Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Ворожі пропагандисти “розмістили” у нью-йоркському метро рекламу вербування бійців в Україну: свіжий фейк росіян

Українці вже звикли до чуток про ніби то в українській армії воюють поляки, афроамериканці та інші військові країн НАТО. Ці чутки безперестанку розповсюджують російські спецслужби, які хочуть переконати світ, ніби то це не українські, а натівські війська завдають їм один нищівний удар за іншим. Адже отримувати поразки від українців занадто ганебно для “другої армії світу”.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на центр протидії дезінформації, фахівці Центру виявили дезінформаційну кампанію, що поширювалася у Twitter, про нібито рекламу від МЗС України у нью-йоркському метро. Фейкова реклама агітує вступати до Інтернаціонального легіону всіх місцевих, хто не має роботи.
Зокрема, на плакаті зазначено: «Набридло жити на соціальні виплати? Приєднуйся до Інтернаціонального легіону для захисту України».
За зібраними аналітичними даними, фахівці Центру протидії дезінформації з’ясували, що у нью-йоркському метрополітені такої реклами не розміщували. Крім того, плакати у тамтешньому метро мають зовсім інше обрамлення.

У нью-йоркському метрополітені такої реклами не розміщували

У нью-йоркському метрополітені такої реклами не розміщували

Такі матеріали поширюються з метою дискредитації української армії та уряду України. Українців закликають бути пильними та довіряти лише джерелам верифікованої інформації.

Раніше Інформатор писав про те, що росіяни взялися за регулювання норм української мови та про те, що російські ЗМІ активізували наратив про “польську загрозу Україні”.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг

Альона Свірідова

Нагору