Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

росіяни взялися за “регулювання норм української мови”: нова маячня російських “мовознавців”

російські “мовознавці” та пропагандисти, які у прямих ефірах плутають паляницю з полуницею, вирішили взятися за “регулювання норм української мови”. І це, певно, було б смішно, як би не було б так дико, обурливо та безглуздо.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на центр протидії дезінформації, депутат Держдуми є.федоров ініціював створення в рф «Інституту регулювання норм української мови», який би крім «захисту» російської мови в окупованих областях, опікувався й нормуванням там української мови.
Автор звернення трактує українську мову як «невід’ємну частину та ресурс культури росії», і засуджує сучасні норми української мови як такі, що «відділяють» її від російської.
Втручання кремля у лексикографічну галузь є поверненням до сталінської кампанії 1930-х років з мововбивства, коли під приводом боротьби з «націоналістичним шкідництвом на мовному фронті» майже всі українські мовознавці були репресовані, а їхні праці заборонені.
Проголошена фіктивна потреба «унормування» української мови є новим прийомом ведення гібридної війни, спрямованим на вкорінення у свідомість росіян та українців головної ідеологеми про «законність» приєднання до росії загарбаних територій, які росія оголошує «законним простором своїх національних інтересів».

Раніше Інформатор писав про те, що російські ЗМІ звинуватили Україну у тому, що саме українські наркоторговці поставляють наркотики на територію росії.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору