Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Професійний відбір наркоторговців до спецслужб, наступ на Херсон – брехня: які фейки розповсюджують російські ЗМІ

Після біологічної зброї російські ЗМІ звинуватили Україну у тому, що саме українські наркоторговці поставляють наркотики на територію росії. А ще вони заявили, що наступу українських військ на Херсон немає зовсім.

Про те, які фейки та маніпуляції розповсюджували російські ЗМІ у останній час, з посиланням на Центр протидії дезінформації, розповість Інформатор.

Дезінформація

Попри повідомлення МО рф про те, що «українські військові здійснили наступ в Миколаївській та Херсонській областях на трьох напрямках», пропагандистські ЗМІ поспішили заявити, що «наступ на Херсон – це інформаційно-психологічна операція Києва».

Фейк

Російські ЗМІ повідомили, що члени Ради безпеки російської федерації заявили: «українські спецслужби підбирали наркоторгівців та організовували розповсюдження наркотиків на території росії».

Дезінформація
Речниця МЗС рф м.захарова заявила: «росія чекає, що висновки місії МАГАТЕ на Запорізькій АЕС будуть професійними та позбавленими політичного забарвлення, а заяви Заходу про те, що росію довелося вмовляти про візит місії МАГАТЕ на ЗАЕС, є неправдою та перекручуванням фактів».

Раніше Інформатор писав про те, що російські ЗМІ розповсюджують фейки про підвищення в Україні комунальних тарифів.

Альона Свірідова

Нагору