Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Написали про підрив Каховської ГЕС за три дні до трагедії: у мережі з’явився дивний документ

Дивний документ з’явився днями у мережі. Підписав його ніби-то заступник Міністра охорони здоров’я України Ігор Кузін. Але низка похибок змушує розуміти, що ані до МОЗ України, ані до Ігоря Кузіна він ніякого відношення немає.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на СТОП ФЕЙК ДНІПРО, “документ” називається “Висновок Департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської області” і йдеться в ньому про наслідки підриву Каховської ГЕС.

Згідно з ним:

  • місто Київ знаходиться у Дніпропетровській області;
  • не зрозуміло до якої установи належить вищевказаний “Висновок”
  • не збережені стандартні для документообігу атрибути. Наприклад ЕРДПОУ закладу.
  • серед іншого автори “документу” сповіщають про те,  що “зафіксовано значне зростання захворювань на холеру та інші інфекційні захворювання”
  • при цьому чомусь забувають, що підрив Каховської ГЕС ніяк не може вплинути на стан води ані у Києві, ані в Дніпрі, бо вказані міста знаходяться вище за течією зруйнованого об’єкта
  • нарешті, “в шапці” документа стоїть 23 рік, 03 червня. А ГЕС підірвали 06 червня
  • ну і внизу “висновку” означено, що створений він у 2022 році.
Цей "документ" є фейковим

Цей “документ” є фейковим

Що сказати? Не відробляють своїх зарплат російські фейкомети. А українцям слід довіряти лише перевіреним джерелам інформації.

Раніше Інформатор писав про те, що російські пропагандисти розповсюджують фейк про те, що Олена Зеленська має ізраїльський паспорт та про те, що російські ЗМІ активізували наратив про “польську загрозу Україні”.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг

Альона Свірідова

Нагору