Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Він повернувся з російського полону: криворізький нацгвардієць розповів про вуличні бої під час оборони Маріуполя

На початку ротації в район проведення ООС криворізький нацгвардієць Володимир забезпечував водою усі позиції ротно-тактичної групи, у складі якої вирушив на виконання службово-бойових завдань. Після повномасштабного вторгнення продовжував підвозити воду на усі позиції Сил оборони, що захищали Маріуполь. Боєць отримав поранення у груди від російського снайпера, та на щастя залишився живий. Тепер Володимир проходить реабілітацію.

26 лютого підрозділи передислокувалися у місто та готувалися до тривалої боротьби. Володимир продовжував виконувати свої обов’язки – забезпечував водою усі передові позиції, не зважаючи на постійні обстріли з боку росіян.

«Доводилося працювати у складних умовах – зазвичай набирали воду у приватному секторі. Коли цистерна була повна, могла загрузнути та доводилося під обстрілами за допомогою домкрату її витягати. Але в такі моменти ти не зважаєш на «прильоти» поряд. У тебе в голові лише одна думка – витягти машину», – говорить військовий.

У той час місто вже було напівзруйноване – розбиті будинки, у вогні автівки цивільних. У той час російські війська вже зайшли на правий берег Кальміусу та намагалися прорватися на лівий.

Після того, як місто опинилося в облозі та почалися вуличні бої Володимир одним із перших відправився на позиції та разом із побратимами тримав оборону на території пожежно-рятувальної частини, поблизу району Східний.

«Я зберігав максимальний спокій, адже у бойових діях твій найбільший ворог – паніка», – розповідає гвардієць. Військові утримували свою позицію до кінця березня. Кілька разів ворог намагався прорватися, використовував важку техніку та піхоту, але не зміг – українські воїни накривали їх шквальним вогнем та підбили ворожий БТР.

Після зміни позицій Володимир продовжив тримати оборону у приватному секторі.
«У вуличних боях, перестрілках росіяни програвали. Коли вони це розуміли, то направляли на наші позиції танки», – згадує гвардієць.

Під час однієї з сутичок Володимир обличчям зіткнувся із ворогом.

«Я був у приватному секторі, знаходився біля огорожі, а з-за повороту вийшло «чудо» з білою пов’язкою. Ще двоє росіян сховалися в кущах поряд», – розповідає хлопець. Відзначає – у такі моменти сумнівів у, тому що ти повинен робити не виникало.

«Росіяни нас боялися – їх відправляли як гарматне м’ясо. Там знаходилися кадирівці, ГРУ та так звана «Народна міліція ДНР», – говорить Володимир.

У квітні гвардієць отримав вогнепальне поранення – його намагався «зняти» російський снайпер. Куля залетіла під бронежилет та вийшла, зачепивши грудну клітину. Вже перебуваючи у госпіталі Володимир отримав осколкове поранення, коли намагався допомогти з евакуацією поранених бійців, яких обстрілювали ВОГ-ами з дронів.

На початку березня поточного року, в рамках чергового обміну військовополоненими Володимир повернувся додому. Сьогодні гвардієць продовжує лікування та реабілітацію після поранень.

Криворізький гвардієць Володимир

Раніше Інформатор розповідав, як криворізькі бійці звільнили населений пункт “Нескучне”. Також ми показали, допит бійця рф, якого в полон взяли криворізькі бійці. 

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі пишіть нам у Facebook.

Олена Шевченко

Нагору