Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Тримав оборону Маріуполя: криворізького нацгвардійця нагородили медаллю «За військову службу Україні»

Сержант Віталій Андрущенко  Кривого Рогу героїчно протистояв ворогу та захищав рідну країну під час танкового обстрілу Маріуполя, внаслідок чого отримав тяжке поранення. Сьогодні військовий проходить лікування та реабілітацію після тяжкого поранення. За особисту мужність і відвагу, самовіддані дії, виявлені у захисті державних інтересів України Указом Президента України Віталія нагороджено медаллю «За військову службу Україні».

Повідомляє Інформатор посиланням на Військова частина 3011 Національної гвардії України.

24 лютого 2022 року ротно-тактична група Криворізької бригади перебувала на черговій ротації на околицях Маріуполя та у самому місті. Одними з перших криворізькі гвардійці зустріли ворога та дали бій російським військам.

Від початку повномасштабного вторгнення і до середини березня Віталій ніс службу на контрольно-пропускному пункті у морському порту.
З 18 березня разом із побратимами тримав позицію на одному із перехресть на правому березі Кальміуса, у 200 метрах від позицій росіян.
«На правому березу річки вже були ворожі війська, ми знали, що вони мали йти, але не знали коли. Прибувши на позицію займалися евакуацією загиблих. Під час евакуації на нас виїхала ворожа БМП. Побачивши побратима з протитанковим гранатометом в руках одразу втекла. За деякий час росіяни повторили спробу наступу – БМП з особовим складом рухалася у супроводі танку. Ми дали їм бій», – розповідає гвардієць.
«В чергову атаку вони пішли вже піхотою – їм на підмогу виїхали три танки, що йшли одразу з трьох напрямів. Увесь цей час по нам давали мінометний вогонь, працювали з АГС-у та запускали дрони», – згадує Віталій.

«26 березня росіяни зробили чергову спробу прориву. Один із бійців з протитанкового гранатомету поцілив у танк, відігнавши його на відстань. Обстріл продовжувався і останній танковий снаряд «ліг» менш ніж у 10-ти метрах від мене. Тоді мене «затрьохсотило» – отримав осколкові поранення», – розповідає нацгвардієць.

Раніше Інформатор писав про те, що двох поліціянтів Криворізького районного управління поліції посмертно нагородили орденами «За мужність» III ступеня. Також ми писали, що начальника дільниці рудника “Суха Балка” Володимира Михайленка нагородили орденом “За мужність“.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook.

Олена Шевченко

Нагору