Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Задля підтримки працюючих батьків у Кривому Розі відновлено роботу офлайн вже 60 дитячих садочків

У Кривому Розі задля розширення мережі працюючих в очному режимі дитячих садочків, тривають ремонтні роботи укриттів, розташованих у закладах.

Перший заступник міського голови Євген Удод провів виїзну нараду з питання підготовки дошкільних закладів до роботи в режимі офлайн та оглянув найпростіше укриття дитячого садочка у Покровському районі, яке розраховано на 50 місць.

Євген Удод зазначив: «Під керівництвом голови Ради оборони Кривого Рогу Олександра Вілкула, робота в очному режимі дитсадків була відновлена у квітні, тоді запрацювали більше 10 закладів. Зараз у Кривому Розі працює офлайн вже 193 чергових груп в 60 дитячих садках, які відвідують понад 2 500 дітей. Ми розуміємо, що багато батьків працюють, не всім зручно залишати дітей на близьких, та й малечі треба готуватися до школи, отримувати певні знання та навички, які краще опановувати у колективі й з досвідченими вихователями-педагогами. Тому місто продовжує роботу в цьому напрямку. Підготовка до відновлення роботи закладів освіти відбувається з максимальним врахуванням усіх вимог правил та норм безпеки. До кінця літа, після підготовки та ремонтів необхідних укриттів, отримання дозволів плануємо, що буде працювати близько 80 садочків. Робимо усе можливе, щоб якомога більше родин, де є діти, мали можливість користуватись дитячими садочками».

У всіх найпростіших укриттях, які розташовані в діючих дитсадках, поновлена та приведена до ладу електропроводка, вентиляція, каналізація, відремонтовані стелі, стіни, облаштовані санвузли.

Директор дитячого садочку Раїса Костиркіна сказала: «Найголовніше питання, яке зараз стоїть перед нами – це безпека малюків. Завдяки міській владі у садочку облаштовано укриття та зроблено ремонт. Коштом міського бюджету в укритті, яке розраховано на 50 місць, були виконані всі необхідні роботи. Проведені електромонтажні роботи з встановленням розеток, акумуляторних світильників, зроблено монтаж водопостачання, каналізаційної системи та улаштовані санвузли, облаштована система вентиляції та інші роботи. Наразі у нас працює 4 чергові групи для дітей віком від 3 до 7 років. Заклад відвідують також вихованці інших садків мікрорайону. В середньому до 40 дошкільнят приймаємо щоденно. Ми дуже вдячні й керівництву міста та Раді оборони за підтримку та можливість повернутися до улюбленої роботи. Діти мають змогу ходити до садочка, спілкуватися з однолітками та розвиватися. Це дуже важливо в наш час!»

Також триває підготовка і криворізьких шкіл до виходу на навчання учнів з 1 вересня у змішаному форматі. Для цього триває облаштування та ремонт шкільних укриттів. Наразі вже підготовлені укриття у 92 школах.

КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу»

Нагору