Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

“Українців штрафують за родичів, які живуть в росії”: ворожі пропагандисти вигадали новий фейк

Безмежна фантазія російських ЗМІ “розродилася” новим фейком. “Дурних та довірливих” росіян запевнюють у тому, що українців штрафують за родичів у росії. Але це є повною маячнею.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Центр протидії дезінформації, російські ЗМІ повідомили, що Служба безпеки України нібито штрафує українців за наявність родичів, які проживають у росії.

Фейкове повідомлення росіян

Фейкове повідомлення росіян

 

Насправді подібне повідомлення не відповідає дійсності та є повністю абсурдним, оскільки українське законодавство не визначає побутове спілкування з родичами, навіть тими, які проживають на території росії, як кримінальне чи адміністративне правопорушення. Саме ж фейкове повідомлення, поширюване нібито від імені СБУ, містить цілий ряд граматичних помилок, непритаманних українській мові: «Россії», «на РФ», «являють собою».
Загалом, подібні фейки мають на меті дискредитацію представників Сил оборони України та провокування зниження довіри до них серед українців.

Раніше Інформатор писав про те, що Центр протидії дезінформації спростував фейки про продаж антибіотиків в аптеках України та про те, що документ, який забороняє українським юнакам 15-18 років виїжджати за кордон, є фейковим.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору