Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

“Маскарад” з формою, зачистка неблагонадійних, торгівля зброєю: Центр протидії дезінформацією опублікував нові фейки російських ЗМІ

Російські ЗМІ продовжують вигадувати нові фейки про Україну і українців, “запудрюючи мозок” своїм не дуже розумним громадянам.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Центр протидії дезінформації, на минулій добі вони розповсюджували чергову дезінформацію і фейки.

Фейк

В МО рф заявили: «у Слов’янську київським режимом підготовлено провокацію з метою дискредитації ЗС рф. Для її реалізації військові ЗСУ, переодягнені у російську форму, демонстративно грабували будинки та застосовували фізичне насилля до мирних жителів, здійснюючи фото- та відеозйомку «актів мародерства», нібито скоєних російськими військами». Але саме це роблять російські військові, не стидаючись своє жорстокості, і місцеві жителі бачать і розуміють, хто ким є насправді.

Маніпуляція
ЗМІ рф поширили інформацію про «підготовку в Миколаєві зачистки «неблагонадійних» громадян, які мають зв’язки з рф… Для цього СБУ планує здійснити рейди та відправку до фільтраційних таборів. До міста вже прибуло підсилення з Києва та західних областей України». У Миколаєві справді шукають ворожих коректувальників, через яких росіяни руйнують будинки і вбивають  мирних жителів. За словами керівника Миколаєвської ОВА Віталія Кіма, протягом доби до представників міської влади надійшло від жителів Миколаєва 96 повідомлень про корегувальників вогню кремлівської окупаційної армії.  Але це зрадники і військові злочинці, місце яким у тюрмі. Що ж до фільтраційних таборів, то це вже власний метод москви і до української влади відношення не має.

Дезінформація
ЗМІ рф повідомили: «президент Білорусі о.лукашенко розповів про долю САУ CAESAR, яку українські військові продали російським військам, і які опинилися в Уралвагонзаводі, чим викликав істерику французьких ЗМІ та офіцерської ланки французької армії». Що робити, це не перша, і, напевно, не остання спроба лукашенка, посварити Україну з її партнерами з ціллю хоча би зменшити поставки зброї, якої російське військо боїться, як вогню.
Про фейк щодо запису СБУ дзвінків на мобільний, Інформатор писав раніше.

Альона Свірідова

Нагору