Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Як покарали коректувальника, який передавав росіянам дані для атак по Дніпропетровській області

Мешканець Дніпропетровської області, колишній працівник одного з найпотужніших промислових гігантів регіону, зрадив Батьківщину та став служити ворогу. Служба безпеки зібрала беззаперечні докази його провини. Зокрема, чоловік передавав розвіддані російським окупантам саме тоді, коли аеродром Кривого Рогу потерпав від ворожих ракетних ударів.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на СБУ, місцевий житель, колишній працівник одного з найпотужніших промислових гігантів регіону проводив розвідувально-підривну діяльність ну Дніпропетровській області. Його розвіддані передавали російським окупантам саме тоді, коли аеродром Кривого Рогу потерпав від ворожих ракетних ударів.
Також він надсилав агресору координати об’єктів дорожньо-транспортної інфраструктури та соціальних установ, у тому числі шкіл та коледжів. Ця інформація потрібна була загарбникам для підготовки нових повітряних атак на українське місто.
У травні минулого року кадровий співробітники 5-ї служби фсб дистанційно залучив його до негласної співпраці.
Для вербування ворог використовував один з прокремлівських Телеграм-каналів, де фігурант активно висловлювався на підтримку збройної агресії рф.
Для виконання ворожих завдань зрадник об’їжджав місто і здійснював приховану фотофіксацію інфраструктури. Потім він відправляв «звіт» до фсб у вигляді відміток на електронних картах, медіафайлів з прив’язкою до місцевості та детальним описом об’єктів з прилеглою територією.
Співробітники СБУ затримали ворожого поплічника у ході контрдиверсійних заходів у прифронтових районах на півдні України. Під час обшуку у зловмисника вилучено мобільний телефон із доказами його листування з агресором.
За матеріалами української спецслужби суд призначив зрадникові 15 років тюрми з конфіскацією майна.

Раніше Інформатор писав про те, що співробітники СБУ у Дніпропетровській області викрили чотирьох прибічників “руського міра” та  про те, що зрадники з Дніпропетровської області “кричали” у соцмережах про любов до росії.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Альона Свірідова

Нагору