Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

“Електрику призначену для український шкіл та садочків віддали елітним курортам”: росіяни вигадують нові фейки

Ворожі ЗМІ поширюють інформацію, що на Закарпатті електроенергію, відведену на навчальні заклади, переспрямували на підтримку роботи гірськолижних курортів. Це є ганебною маніпуляцією. Таким чином росіяни намагаються дестабілізувати українське суспільство.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Військовослужбовці української армії масово звертаються до регіональної влади, повідомляючи, що їх рідні сидять без світла та тепла, тоді як на гірськолижні курорти Закарпаття стабілізаційні та екстрені відключення електрики не поширюються, – пишуть фейкомети з посиланням на сайт ЗакарпатПост.

Насправді на сайті ЗакарпатПост йдеться лише про окремі населені пункти Хустського району, які не зачепили графіки відключення електроенергії.

Однак, як зазначили журналісти фактчекінгового проєкту StopFake, звʼязку між відключеним світлом у школах та включеним на курортах немає. Адже бази відпочинку є на всій території Закарпаття, як і школи та дитячі садки.

Ситуація з електропостачанням у Закарпатській області досить складна – Закарпаття не змогло створити великі виробничі потужності для вироблення електроенергії.

Зрештою, голова Закарпатської обласної адміністрації Микита зазначив, що електропостачання відновлять у межах чинного графіка.

Довіряйте лише офіційним джерелам та перевіреній інформації!

Раніше ми розповідали, які фейки про трагічну авіакатастрофу у Броварах поширюють росіяни.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

Нагору