Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Новий водогін у Кривому Розі: в міністерстві інфраструктури показали, як проходить будівництво

У Кривому Розі розпочали підготовчі роботи до будівництва магістрального водогону. Адже внаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС, більша частина міста, яка залежала від водопостачання з Південного водосховища, менш ніж через місяць може залишитися без води.

Віце-прем’єр-міністр з відновлення Олександр Кубраков сьогодні перебував з робочою поїздкою на Дніпропетровщині та проінспектував підготовчі роботи з будівництва, – повідомляє Інформатор.

У найближчих планах – будівництво магістральних водогонів Карачунівське водосховище – Кривий Ріг – Південне водосховище, Марганець – Нікополь, Хортиця (ДВС2) – Томаківка. Вони складатимуться з 3 ланок протяжністю майже 150 км. Реалізація проєкту забезпечить водою щонайменше мільйон людей з Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської і Херсонської областей.

«Будівництво магістральних водогонів – найважливіший зараз проєкт відновлення. Вони у буквальному сенсі прокладатимуться з нуля. Міжнародні партнери залучені до закупівлі та логістики труб необхідного діаметру, а також насосів великої потужності. Ставимо для себе амбітне завдання – завершити роботи якомога швидше», – підкреслив віце-прем’єр-міністр Олександр Кубраков.

На реалізацію проекту виділили 15 мільярдів доларів

Працівники укладають нові труби

У Кривому Розі вже будують новий магістральний водогін

Раніше Інформатор повідомляв, що через підрив Каховської ГЕС у Криворізькому районі почався масовий мор риби. Також ми писали, де у Кривому Розі знаходяться колонки з водою.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook.

Олена Шевченко

Нагору