Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

У Кривому Розі тестують новітній прилад для вимірювання якості повітря

В рамках співробітництва зі світовим технологічним виробником Vaisala у Кривому Розі в тестовому режимі встановлено та функціонує передавач якості повітря AQT530. Він здійснює спостереження за вмістом в атмосферному повітрі наступних параметрів: оксиду вуглецю, діоксиду азоту, діоксиду сірки, сірководню, пилу, а також метеопараметрів: температури, відносної вологості та атмосферного тиску.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на Аналітичний відділ якості атмосферного повітря Кривого Рогу.

Засоби вимірювальної техніки Vaisala відповідають вимогам нормативних документів Європи та України.

З метою тестування нового обладнання, його функціональних можливостей, а також порівняння з вже встановленими приладами, аналітичним відділом здійснюється відповідна робота щодо підвищення технічної обізнаності у видах вимірювального обладнання, що дозволить в майбутньому побудувати систему автоматизованого моніторингу міста Кривого Рогу, яка відповідатиме вимогам Європейського Союзу та найкращим світовим практикам.

Станом на 13:30 4 липня показники, що зафіксовані передавачем якості повітря AQT530: температура – 30,8 °С, вологість – 40,5%, оксид вуглецю – 0,09 мг/м3, діоксид азоту – 0,04 мг/м3, діоксид сірки – 0,048 мг/м3.

Раніше Інформатор повідомляв, чи будуть евакуйовувати криворіжців, в разі аварії на ЗАЕС. Також ми розповідали, як у Кривому Розі вимірюють забрудненість повітря вздовж доріг.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook.

Олена Шевченко

Нагору