Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Чи будуть евакуйовувати мешканців Кривого Рогу в разі радіаційної аварії на ЗАЕС

У Криворізькому районі відбулися навчання, де були змодельовані наслідки радіаційної аварії внаслідок російської атаки на ЗАЕС. У разі аварії, зона ураження – 50 км. Під евакуацію попадають громади Нікопольського району та частина громад Криворізького. Дніпро, Кривий Ріг, Кам’янське – не входять до зони евакуації.

Повідомляє Інформатор з посиланням на голову Дніпропетровської облради Миколу Лукашука.

Навчання показали, що область до надзвичайної ситуації готова. Органи державної влади, місцеве самоврядування, наші громади – усі розуміють, що робити.

“Відпрацьовували події максимально наближені до реальних. Задіяні усі служби, Міністерство енергетики, Енергоатом, ДСНС, поліція, обласна влада, органи місцевого самоврядування. Унікальні навчання, які проводились одночасно по 3 областях України: Дніпропетровська, Запорізька та Херсонська”, – пише Лукашук.

Щодо прийому йодиду калію

Зараз його вживати не треба. Якщо радіаційні заміри покажуть викиди радіоізотопів йоду, буде окреме повідомлення для населення. Запаси йодиду калію в області є, він буде виданий разом з інструкцією, в якій дозі вживати. Для хвилювань немає приводу, – каже Лукашук.

Головна мета зараз, аби росіяни не зробили теракт на ЗАЕС. Над питанням деблокування станції зараз працюють всі – Президент, ОП, МЗС з нашими міжнародними партнерами та МАГАТЕ.

Раніше Інформатор повідомляв, що має бути в аптечці мешканців 50-кілометрової зони навколо ЗАЕС. Також ми писали, яку інформацію отримала українська розвідка з приводу можливого теракту на ЗАЕС.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook.

Олена Шевченко

Нагору