Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

На Криворіжжі зафіксували масовий мор риби

6 червня, росіяни підірвали Каховську ГЕС, через що Херсонщина пішла під воду. Але разом з тим, через обміління річки на Криворіжжі розпочався мор риби. В Мар’янському, що в Апостолівському районі, відійшла вода, і тисячі рибин гинуть на сонці.

Жахливі кадри дохлої риби зняв громадський активіст з бійцівського клубу “Сікаріо”, – передає Інформатор.

Зверніть увагу, що МОЗ категорично забороняє вживати рибу, яка залишається після зниження рівня води у водосховищі! У прибережних до Каховського водосховища громадах через стрімке падіння рівня води спостерігатиметься мор риби. Збирати таку рибу і вживати (солити чи в’ялити) категорично заборонено! Є ризик захворювання на ботулізм.

МОЗ формує запаси антибіотиків та сорбентів для лікування гострих кишкових інфекцій. У разі якщо ви відчуваєте болі в животі, маєте блювання, діарею, підвищену температуру тіла та інші незвичні симптоми, не вдавайтеся до самолікування – негайно звертайтеся до лікаря.

Раніше Інформатор розповідав, коли настане пік розливу Каховського водосховища. Також ми писали, що вибух на Каховській ГЕС зафіксували у Румунії і сприйняли за землетрус.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook.

Олена Шевченко

Нагору