Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Через який час Каховське водосховище повністю витече

Вночі 6 травня на Каховській ГЕС стався потужний вибух. Потоком води через пошкоджену греблю затопило 80 населених пунктів. Населення евакуюють.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Генерального директора “Укргідроенерго” Ігоря Сироту, протягом чотирьох днів Каховське водосховище буде спрацьоване до нуля. Якщо гребля повністю не зруйнована, то може залишитися три метри води у водосховищі. Однак це буде видно через два-три дні. Але, скоріш за все, гребля зруйнована вщент, і водосховище спрацює повністю.

Проте, паралельно виникла ще одна величезна проблема, яка може привести до екологічної катастрофи світового масштабу.

За словами Сироти, на Каховській ГЕС і у турбінах, і у трансформаторах знаходилося мастило. Максимально в запасі було 450 тонн. І яка кількість мастила вилилася з турбін і трансформаторів, невідомо, але це понад 150 тонн, які уже потрапили в річку. Що буде з іншим мастилом, покаже час. Воно десь осідає, але йде великий промив, тому важко спрогнозувати, де саме воно залишиться. Ймовірніше, основна кількість йтиме в Чорне море.

Раніше Інформатор писав про те, що вибух на Каховській ГЕС зафіксували у Румунії, та про те, які може мати наслідки підрив росіянами Каховської ГЕС. 

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору