Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Через підрив Каховської ГЕС у Дніпро потрапило 150 тонн машинного мастила і це ще не все

Підрив росіянами Каховської ГЕС у ніч 6 червня може стати причиною величезної екологічної катастрофи. Під водою опинилися десятки міст та селищ. Тисячі людей можуть залишитися без питної води. І це ще не всі згубні наслідки злочину росіян.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Офіс Президента України, 6 червня Президент України Володимир Зеленський провів екстрене засідання Ради національної безпеки і оборони щодо ситуації на Каховській ГЕС.

Членам РНБО розповіли, що близько 2:50 ворог здійснив внутрішній підрив конструкцій Каховської ГЕС. Негайно було поінформовано всі надзвичайні служби та військових.

У зоні підтоплення опинилося 80 населених пунктів. Жертв серед цивільного населення та військових не зафіксовано.

Були дані доручення про евакуацію цивільних із зон ризику та забезпечення питною водою населених пунктів, які залежать від Каховського водосховища.

Членів РНБО поінформували, що у Дніпро потрапило щонайменше 150 тонн машинного мастила, є ризик подальшого витоку ще понад 300 тонн.

Членам Ради національної безпеки і оборони також розповіли про поточну ситуацію на Запорізькій АЕС. Український персонал станції тримає ситуацію під контролем і має інструменти на випадок будь-якого розвитку подій.

Раніше Інформатор писав про те, що криворіжців закликали не набирати велику кількість води вдома та про те, які може мати наслідки підрив росіянами Каховської ГЕС. 

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Альона Свірідова

Нагору