Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

ЗАЕС не зможе охолоджуватися, а Крим залишиться без води: наслідки підриву росіянами ГЕС

У ніч проти 6 травня військами рф підірвана гребля Каховської ГЕС. Цей злочин може мати катастрофічні наслідки і для мешканців Херсонської області та Криму, і для біосфери цих регіонів в цілому. Він також несе загрозу ЗАЕС.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на голову офісу Президента України Андрія Єрмака.

У своєму Telegram каналі Єрмак пише наступне: “Руйнування Каховської ГЕС – це найбільша рукотворна і техногенна катастрофа у світі за останні десятиліття, яка вбиває екологію і негативно вплине на життя сотень тисяч людей у наступні роки”.

За його словами, без води можуть залишитися мешканці Півдня Херсонської області та Криму. Вірогідне знищення частини населених пунктів та біосфери. Також ці дії несуть загрозу для ЗАЕС.

Також підрив Каховської ГЕС росіянами – це удар по глобальній продовольчій безпеці, яку ворог хоче підірвати. Бо ця катастрофа вплине на систему зрошення на Півдні України.

“Божевільна мета зупинити наступ Сил оборони та уникнути поразки і ганьби керує кремлівськими злочинцями. Вони готові на все, щоб підняти ставки у цій війні.

Нинішня росія – це глобальна загроза.

Лише силою можливо розв’язати цю проблему” – заявляє курівник офісу Президента.

Раніше Інформатор писав про те, що від російських обстрілів у Дніпрі загинуло риби на 390 мільйонів гривень та про те, що у Каховському водосховищі знизився рівень води.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Альона Свірідова

Нагору