Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Зниження рівня води в Каховському водосховищі загроза не лише для Кривого Рогу, а й для ЗАЕС

Неконтрольоване внаслідок ворожих дій скидання води на тимчасово окупованій Каховській ГЕС призводить до стрімкого зниження води в Каховському водосховищі. Це не тільки шкодить природи, залишає без питної води тисячі людей, але й загрожує безпечній роботі на тимчасово окупованій Запорізькій АЕС. 

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Енергоатом, неконтрольоване внаслідок ворожих дій скидання води на тимчасово окупованій Каховській ГЕС призводить до стрімкого зниження води в Каховському водосховищі та загрожує безпечній роботі й на тимчасово окупованій Запорізькій АЕС.

Як пояснив очільник Енергоатому Петро Котін:«Зараз рівень води у водосховищі становить 13,8 метра при нормальному значенні в 16 метрів, необхідного для того, щоб станція отримувала підживлення для конденсаторів турбін і систем безпеки».

Він додав, що впродовж попередніх днів рівень падав іще більше – до 13,7 і навіть 13,6 м. Таке зниження рівня води в Каховському водосховищі є новою загрозою від окупантів для ЗАЕС.

Президент Енергоатома пояснив, що наразі ставок-охолоджувач достатньо наповнений та поки що води для потреб ЗАЕС вистачає. Проте в разі погіршення ситуації й подальшого зниження рівня води це стане великою проблемою для станції.

Котін застеріг: «Рівень 12,8 м буде аварійним, а 12 м – критичним».

Раніше Інформатор писав про те, що від російських обстрілів у Дніпрі загинуло риби на 390 мільйонів гривень.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Альона Свірідова

Нагору