Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Яким чином підірвали Каховську ГЕС: речниця ЗСУ спростувала обвинувачення росіян

Росіяни намагаються звинуватити ЗСУ у підриві Каховської ГЕС.  6 червня у Мережі з’явилося відео на якому про це заявив підконтрольний ворогу “мер” Нової Каховки Володимир Леонтьєв. Заяву колаборанта аргументовано спростувала речниця Сил оборони півдня Наталя Гуменюк.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на її інтерв’ю “Радіо Свобода”, обсяги руйнування – великі, саме через це підйом води може бути високий.

При цьому за словами Гуменюк, «навіть по виду ушкоджень, по зовнішньому вигляду самої дамби видно, що підрив відбувся зсередини». Тобто, аби підірвати станцію, треба було знаходитися на станції та закласти вибухівку десь у приміщеннях.

Але для самих росіян їх дії матимуть дещо не очікувані наслідки.

Як заявила речниця: ” Тепер «смуга вогневих позицій» військових РФ посунеться, тому що «вода зробить свою справу. Те, що українським силам не вдавалось завдяки бойові роботі – сталось відповідно до прорахунків росії – додала Гуменюк.

Це означає, що «трохи легше» буде херсонцям на правому березі Дніпра стосовно обстрілів.

Раніше Інформатор писав про те, що криворіжців закликали не набирати велику кількість води вдома та про те, які може мати наслідки підрив росіянами Каховської ГЕС. 

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Альона Свірідова

Нагору